A ghánai foci világa sokkal őszintébb, és a pletykákra éhes fanok miatt sokkal érdekesebb tud lenni, mint akkor gondoltuk, amikor belevágtunk ennek a blognak az írásába és szerkesztésébe.

Arra lettünk ugyanis figyelmesek, hogy a neten kommentelgető ghánai szurkolók egyöntetűen egy bizonyos Akosua Puni nevű hölgyet kiáltottak ki minden baj okozójának, ami a ghánai válogatott körül történik. Punit arra kérik, hagyja abba végre a ghánai sztárfocisták fejének elcsavarását, mert akire eddig hálót vetett, annak derékbe tört a karrierje.

A mindenféle jótékonysági programban részt vevő, szépségversenyeket (Model of the Universe, Miss Tourism) szervező egykori rádiós műsorvezetőt hírbe hozták Stephen Appiah-val a jelenleg klubcsapat nélkül lévő, profi szinten alig játszó ghánai csapatkapitánnyal. Legújabb hódítása pedig Michael Essien, akitől - újabb pletyka -  kislánya is született. Ismerjük meg a szereplőket:

Miközben Appiah karrierjének végéről beszél mindenki, Essienre is rájár a rúd: az utóbbi fél évben térdsérülése miatt nem játszott sem a Premiere League-ben sem a válogatottban, és mint kiderült, a vébén sem tud ott lenni.

Miért? A ghánai fórumozók szinte egyöntetű válasza: A gonosz kurva miatt!

„A gonosz lyuk, amiből a férfiak sosem tanulnak!”, „Delilának kéne őt hívni!”, „Véget ér a karrierje annak, aki egy olyan picsához köti életét, mint Puni” – olvasható a legjobb ghánai fórumon.

A fórumozók szerint Puni leginkább a focisták pénzére hajt, legutóbb Stephen Appiah-t vette rá, hogy pénzéből StepApp néven jótékonysági célú szervezetet alapítson. Állítólag 1,5 millió dollárt ölt a szervezetbe, amely legutóbb egyedi tervezésű, Appiah nevét viselő ruhákkal rukkolt elő, a bevételből a rászorulókat segítenék.

Mindenesetre a kollekció (a képen) bemutatója, ahol rengeteg üzletember és híres ghánai sportoló is ott volt, azzal keltett feltűnést a ghánai médiában, hogy az újságírókat maga Puni tiltotta ki az eseményről, nehogy Appiah közelébe férkőzzenek. 

A Puni-Essien-Appiah-háromszögben ráadásul egy új szereplő is megjelent: az a Laryea Kingston, a skót bajnokságban játszó Hearth of Midlothian játékosa, aki azzal keltett feltűnést vasárnap, hogy rátámadt Rajevac edzőre, majd lehülyézte, amiért kihagyta a keretből.

A szerelmi balhé ez előtt történt: Egy jól értesültnek tűnő fórumozó, aki ott lehetett Accrában, mielőtt a fiúk a párizsi edzőtáborba indultak, a következő jelenetet írta le:

Puni kihívta Appiah-t és Kingstont, hogy elmondja nekik, maradjanak ki Essien és az ő életéből. Kingston ugyanis állítólag keményen összebalhézott Essiennel, amiért elhappolta a nőt Appiah elől, aki sérülése miatt két éve kiesett a szupersztárok kényelmes életéből. Erre állítólag Puni azzal replikázott, hogy ha Appiah annyira utálja őt, akkor miért nem vallotta be még mindig a feleségének, hogy viszonyuk volt.

Mindez persze túl szép, hogy igaz legyen, de ki tudja, a ghanai weben többször is előkerült a sztori, ráadásul Kingston második balhéjáról ugyancsak a jól értesült belsősök tájékoztatták a külvilágot.

Vissza Essienhez: Néhány hónapja egyébként bombaként robbant a hír, hogy Essien kislányának Puni lehet a mamája.

A fórumozók szerint is nőfaló Essien korábbi barátnőjét, Nadia Buri színésznőt és Punit a 2008-as Miss Ghana UK szépségversenyen látták együtt, és a szemtanúk szerint remekül elvoltak egymással. Aztán eltelt néhány hónap, Essien és a már 20 film- és tévéfilmszerepet maga mögött tudó Buri a házasságról beszéltek, amiből aztán nagy hirtelen nem lett semmi.

Akárhogy is van, Akousa Puni nevével a ghánai weben csak ehhez hasonló pletykákban lehet találkozni. Egy másik, sokszor hivatkozott történet szerint Puninak nem véletlenül van bejárása a ghána focivilág legbelsőbb köreibe.

A fórumozók szerint ennek az az oka, hogy egy bizonyos Kwaede nevű muzsikussal való kapcsolatából született gyermekét még születése előtt odaígérte a Ghánai Futballszövetség elnökének Kewsi Nyantakyinak, akinek hosszú házasságából nem lehetett gyermeke.

Kíváncsian várjuk tehát a fejleményeket, akinek elege van Stohl Buciból és Claudiából, tartson velünk a ghánai bulvárvilág dzsungelébe!
 

8 komment

Címkék: essien appiah laryea kingston akousa puni

A bejegyzés trackback címe:

https://ghanafanz.blog.hu/api/trackback/id/tr412046215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pacho · http://pacho.blog.hu 2010.06.01. 16:11:38

Nahát ezek a ghánaiak, nem érdekli őket más, csak a pia meg a puni.

DartagnanX 2010.06.01. 17:05:55

Ghánai szappanopera. Még a nevek is menők. Puni, Stephen, Kingston, Nadia, Jackie.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.01. 18:19:08

Egy Akkezdet Phiai-átirat Essien-módra "Már óvodás koromban is mindent a Puni vitt." :)

Tebege 2010.06.01. 19:01:35

:-) és akkor még nem is beszéltünk az Akkezdet ghánai kapcsolatáról (majd fogunk)

Orulez 2010.06.01. 19:31:36

Bocs, de lemaradtam, Appiah nem Bolognaban jatszik?

Tebege 2010.06.01. 19:33:03

hát erre irják mindig, h van vmi szerződése a Bolognával, de ebben a szezonban egy meccsen játszott, nem is végig, nem is mutatott semmit. szóval gyakorlatilag nem játszik.

danesdzsu2 2010.06.03. 17:07:03

@Tebege: Csak nem kiderült Trazról, hogy ghánai?:)
süti beállítások módosítása