A ghánai védvonal legerősebb bástyájának még mindig John Mensaht, alias a Gibraltár Szikláját tartjuk, jóllehet a Lyon és a Sunderland védőjének nagy gyengéje, hogy az utolsó két szezonban állandósult hátfájása - majd figyeljük az orvosmeteorológiai jelentéseket. Meglepetésember lehet viszont Samuel Inkoom, aki az U-20-as vébén mutatkozott be. És mivel meglepetésember bárki lehet, bárkiben bízhatunk a továbbiakban. A védők profilja.

John „Gibraltár Sziklája” Mensah - A ghánai védelem irányítója, sokak szerint a jelenlegi legjobb afrikai származású védőjátékos, klubcsapataiban edzői és játékostársai kimagasló játékintelligenciáját és magas szintű szervezőkészségét méltatják. 2006-os vébészereplése után kapta becenevét.

Mensah még tizenévesen, 2000-ben igazolt a Bolognához, ahonnan kölcsönjátékosként a svájci Bellizonába került. Nem túl gyors játékos, csak később ismerték fel taktikai, csapatépítő érzékét. Olasz első- (Genoa, Modena, Bologna, Chievo Verona) és másodosztálybeli (Cremonese) csapatokban eltöltött költözködős évek után 2006-ban a francia elsőligás Rennes-hez igazolt, ahonnan 2008-ban a Lyon vette meg. Franciaországban lett igazi neve, a France Football 2006-ban a brazil Juninho mellett a legjobb játékosnak választotta. 2009 augusztusától az angol Sunderland kölcsönjátékosa.

A nemzetközi porondon a 2001-es argentin ifjúsági focivébén tűnt fel a ghánai válogatottban először, a csapat a döntőig jutott. Ezután szinte minden meccsen játszott, a válogatott egyik legfontosabb játékosa lett, igaz sérülése miatt kihagyta az idén januárban tartott Afrika Kupát.

A hátfájástól kell leginkább tartani a vébén is: a Sunderlandben sok meccset hagyott ki, így az utolsó két szezonban nem lehetett rá mindig számítani. Rossz nyelvek szerint egyenesen karrierje végét jelentheti visszatérő izomfájásai, mindenesetre a párizsi edzőtáborban könnyített edzést tartott neki Rajevac.

Hans Adu Sarpei - a Leverkusen védekező középpályása, szüleivel és Edward testvérével - aki az F.C Köln színeiben játszik gyermekkora óta - Németországban él. 2001 és 2007 között a Wolfsburgban játszott, ahová a Duisburgból érkezet és ahonnan hat év múlva mostani csapatához igazolt.

John Paintsil - a 29 éves védekező középpályás jelenleg a Fulham játékosa, ahová 2008-ban a West Hamtől igazolt. Külföldi karrierjét Lodzban majd Tel Aviv-i csapatoknál - a Maccabinál és a Hapoelnél kezdte. Aztán a 2006-os vébé után következett a West Ham, ahol azonban nem szerezhetett jó emlékeket: jórészt a cserepadon üldögélt, ráadásul nemcsak a szerződésén, de még a mezén is rosszul szerepeltették a nevét (*Pantsil). Jelenlegi csapatában a Fulhamben a szurkolók egyik kedvence, elsősorban maximalista, odaadó játéka és a meccsek végén lefutott tiszteletkörei miatt. Decemberben a Chelsea ellen lesérült, és a tavaszi szezonban alig tudott játszani.

Isaac Vorsah - A TSG 1899 Hoffenheim 21 éves játékosa eredetileg védekező középpályás, de gyakran a középső védő posztján is megfordul. 2007-ben Ghánában elnyerte Az év védője címet, a ghánai válogatottban 2007 augusztusában, a Szenegál elleni meccsen mutatkozott be. Kezdőjátékosként számíthatunk rá.

Samuel Inkoom - Az FC Basel jobb oldali védője. André Ayew támadó középpályással a ghánai válogatott lehetséges jövőbeli csillagai - mindketten kulcsszerepet játszottak a 2009-es U-20-as vébén, amit - lenyomva a döntőben a brazilokat - megnyer ghánai csapat.

Lee Addy - 24 éves balhátvéd. Rövid külföldi pályafutásának egyetlen állomása a libanoni Tripoli SC volt, ahonnan azonban 2008.-ban visszatért Ghánába a Becheam Chelsea csapatához. Első válogatottbeli szereplése a 2009. októberi argentinok elleni barátságos meccs volt, ahol a mérkőzés legjobb játékosává választották. Állkapcsa alapján simán átharapja bármelyik támadó lábszárát, számítunk rá!

Abdul Rahim Ayew - az egyiptomi nagycsapat, az El Zamalek FC 22 éves szélső középpályása védőként és támadóként egyaránt bevethető. A dél-afrikai vébén inkább csereként, mint kezdőjátékosként számíthatunk rá.

Jonathan Mensah – A Dél-Afrikai Free State Starsban játszik, miután otthagyta a ghánai Ashanti Gold SC-t. Többször felmerült, hogy Európába megy focizni (Panathinaikos, Granada CF), de végül maradt Dél-Afrikában. Ez talán most jól is fog jönni.

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ghanafanz.blog.hu/api/trackback/id/tr342044250

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Website Laten maken 2018.11.25. 03:05:30

Guminő, gumipasi, szexállat - Gumibaby

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sTormy 2010.05.31. 18:06:07

Most akkor ideje lenne tisztázni, hogy Pantsil, Paintsil, vagy Painstsil... :)
süti beállítások módosítása