Háttéremberünk, Megyeri András gyönyörű képei és rövid leírása a 2008-as Afrika Kupáról, amit Ghána rendezett.

"A meccsek hibátlanok voltak. Előtte is, utána is, közben is banzáj. Kint és bent a stadionban mindenhol kislábujjtól az utolsó homlokráncig piros-sárga-zöldre kifestett emberek, mindenkinél síp, dob vagy duda. Szól a zene, esznek, isznak, mulatnak a népek. Egy össznépi ünnep az egész. Így is kell!

A stadionban óriási a hangulat. Nagy-nagy rezesbanda, szünetben lüktető dobolás, táncolás, góloknál fröccskölődés, ölelkezés, folyamatos zaszlólengetés, és persze hullámzás. A Nigéria elleni meccset még Accrában egy óriáskivetítőn követtük ezredmagunkkal hasonló hangulatban, ugráltunk mutatványoztunk, és volt ereszd el hajam a városban is utána. Mindenki ünnepelt, de tényleg mindenki, és nem kicsit, nagyon.

Nálunk otthon is ilyen klafa lenne, csak hát kéne hozzá egy kis foci meg egy csapat. Majd, talán egyszer."

Ez pedig már a 2006-os focivébén készült, nem sokkal azután, hogy Ghána elverte a cseheket.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ghanafanz.blog.hu/api/trackback/id/tr722049246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muntari · http://muntari.blog.hu/ 2010.06.09. 16:12:58

Ránézésre amondó vagyok, hogy az nem marha- hanem gnúállkapocs.
süti beállítások módosítása