A World Cup 2010 hajrájának első felkészülési meccsén a hollandok kezdtek jobban, és az első félidőben - többet birtokolva a labdát - megszerezték a vezetést a Black Stars ellen. (A gólt lesállás előzte meg, de ezt eddig csak én láttam így: szemüveget mindenkinek!)

Úgy tűnt Kingson kapusunk nincs a helyzet magaslatán, pedig ekkor még csak egyetlen gólt kapott, annak ellenére, hogy azt a cselet, ahogy elküldte Van Perise-t egy hazadás után, tanítani kellene! (A gólok videón)

(Közvetítés) A második félidő első húsz perce egyértelműen a miénk volt, köszönhetően a cseréknek, és az esetleges edzői ordibálásnak az öltözöben, ezért ért váratlanul a hollandok második gólja. Sajnos csak néhány lövésünk volt, de a hollandok nagyon visszafogottan játszottak, egy kis határozottsággal többet is elérhettünk volna.

A. Gyan góljánál bíztam még az egyenlítésben is, de nem ez lett a vége: hollandok felpörögtek, és egy bomba, majd egy 11-es góllal megnyerték a meccset. A büntetőt egyébként Kingson miatt érdemeltük ki, aki hozzáért az elfutó van der Vaarthoz.

A gyorsasággal, és keménységgel nincs probléma, de nyilván ennél több kell majd a VB-n, ergo a támadásvezetést kellene gyakorolni az elkövetkező meccseken, mert az eléggé akadozott.

Az Index Newsroom összefoglalója: Szily kolléga szerint - aki csak az utolsó 20 percet látta - sokkoló végeredménnyel zárult a meccs az afrikai foci szerelmeseinek, hiszen ha Ghánát a "cipőpucoló fiú" szerepébe kényszeríti a holland válogatott, mi várható el a többi fekete csapattól? A hazaiak mindenesetre magabiztosan gázolták le a ghánaiakat, pedig idegeskedhettek, görcsölhettek volna, ahogy velük ez elő szokott fordulni, ehelyett az összeszedett, kombinálós játékot művelték, élükön Sneijderrel, Európa egyik legjobb irányítójával. Ghánánál irányítás nem nagyon volt, Appiah alig látszott, le is ment, ahogy Muntari se tűnt ki túlzottan. Az egyetlen gólra viszont büszkék lehetünk, hiszen szép akcióból született. A mérkőzést nem irányítottuk egyáltalán, szét voltunk esve. A második félidő első felében feltámadtak kicsit a ghánai akciók, aztán beindult az úthenger. (Tbg)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ghanafanz.blog.hu/api/trackback/id/tr972049385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Willie 2010.06.02. 08:55:47

hogy megnyugodj: szerintem is les volt az elso gol elott...

Füredi 2.0 (törölt) 2010.06.02. 09:17:13

Amikor lejátszottam magamban a vébét, akkor Hollandia-Ghána döntő jött ki. Azt hiszem ezt át kell gondolnom még egyszer...

FaberK_ 2010.06.02. 12:06:41

Csatlakozz a ghánai csapathoz az index fórum Foci VB 2010 Góltotó topikjában ( forum.index.hu/Article/showArticle?t=9110465 )!
Az alap tippjáték mellett a kialakult csapatokkal lejátszuk a magunk foci VB-jét. Részletek a topikban!
süti beállítások módosítása