Nem lesznek könnyű meccseink, erősek az ellenfelek már a csoportban is, és a szerbeken kívül mindkét másik csapat a védekezésre játszik, akárcsak a Black Stars. Szerbiát és Ausztráliát le kell nyomni, bár ez utóbbi a történelem során csak egyszer sikerült Ghánának. A németekkel ikszelni is elég, már ha lehet velük: a lényeg, hogy ne vesszen össze a csapat a félidőben, mert akkor 6-ot is kaphatunk tőlünk, volt már ilyen.

A Black Stars játékosai Rajevac edző jóvoltából-aki maga is szerb nemzetiségű - jól felkészülhetnek a szerbekből, melletük szól még a tapasztalat - bár a két keret átlagéletkora hasonló, a szerb nevezési listán Dejan Stankovic kivételével nem találhatunk olyan játékosegyéniségket, mint amilyenek a ghánai oldalon Ayew, Gyan, Essien vagy Mensah.

Antic általában támadó felfogásban játszatja védenceit, ami egy világbajnoki csoportmeccsen mindenképpen a védekezésre építő Ghánának jelenthet előnyt-elég, ha csak a 2006-os VB Csehország-Ghána meccsére gondolunk, ahol a szintén(bár a szerb válogatottól nagyon sokban külömböző) kombinatív támadófutballt játszó csehek nem tudtak mit kezdeni az átgondolt és kitartó védekezésre építő afrikaiakkal. A meccset Ghána nyerte 2:0-ra).

Amennyiben a ghánai védelem és az alapvetően védekezésre beállított középpálya megbízhatóan dolgozik és a támadók és/ vagy a klasszis középpályások értékesíteni tudják a gólhelyzeteket, ezen a meccsen a legjózanabb Ghána drukker sem érheti be egy egy pontnál kevesebbel.

A két csapat közötti örökmérleg (1997-2010): 1 meccset játszott Ghána, azt sem a szerbekkel, hanem a jugoszláv csapat ellen barátságos meccsen, 3:1-re nyertek az afrikaiak.

Második meccsünket Ausztráliával játszuk. Pim Verbeeket, az ausztrálok szövetségi kapitányát többször támadta a sajtó nem elég atraktív-lassú, a pálya mélyéről építkező, keresztlabdákra támaszkodó-stíusáért("boring football"), amire válaszképp az edző eredményorientáltságával védekezett-a csapat eredményei pedig őt igazolják.

Nagyobb nevei közül a fulhami első számú kapust, Mark Schwarzert, a lassan veteránnak számító evertoni Tim Calhillt és az AZ Alkmaarban játszó fiatal és tehetséges James Hollandot felvonultató ausztrálokat legalább a megszokott egygólos különbséggel kell vernünk, ha komolyan gondoljuk a továbbjutást. Az biztos, hogy az aussiek ellen nem fog feltűnni, hogy keményen játszunk, ők talán még nálunk is jobban szeretnek lökdösődni (tessék csekkolni ezt a 2006-os barátságos találkozót, illetve az utolsót, 2008-ból, tanulságos: az elején kell gólt lőnünk, nem pedig a végén nem lőni.).

A két csapat közötti örökmérleg (1872-2010): 4 meccset az ausztrálok nyertek, 1 volt döntetlen, 1-et pedig Ghána (1995). Gólarány 7:3 oda.

A németek elleni meccsen alkalmazott taktika sokban múlik majd az első két meccs-és a többi csoportunkbeli csapat egymással játsott meccseinek-eredményeitől. Amennyiben nem egy szempontunkból tét nélküli meccsről lesz szó, biztos, hogy ebben az esetben Rajevac nem bízhat mindent a védekezésre. Mivel a német válogatott vébére nevezett játékosai között alig akad a német bajnokságon kívül játszó légiós,míg a ghánai kezdőcsapat 10 mezőnyjátékosaiból három az olasz, kettő az angol,a francia és a német és egy a holland bajnokság játékosa, nem kizárt, hogy az angol és a francia ligákban elterjedtebb,a dinamikus védekezést gyors,kombinatív ellentámadásokkal váltogató, a sajátjánál kissé agresszívebb stratégiát alkalmaz majd a ghánai kapitány.

A csoportból való továbbjutás bár merész, de reális cél. Ha továbbjut a csapat, és nem Brazíliát kapja először az egyenes kieséses szakaszban, mint 2006-ban, akkor második vébéjükön tovább is léphetnek a Fekete Csillagok.

A két csapat közötti örökmérleg (1993-2008): A németekkel eddig csak egy meccset játszottunk, de az a válogatott legemlékezetesebb veresége volt: 6:1-re vertek minket Bochunban, barátságos meccsen.

Állítólag a fiúk összevesztek a gázsin, miután 1-0-ra vezettek a félidőben, ez pedig 6 német gólhoz vezetett úgy, hogy a németek az első 3 gólt 1 perc alatt rúgták be.

5 komment

Címkék: ausztrália németország szerbia továbbjutás rajevac

A bejegyzés trackback címe:

https://ghanafanz.blog.hu/api/trackback/id/tr62030887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muntari · http://muntari.blog.hu/ 2010.05.26. 17:46:36

Nem értem a taktikai utasításokat, de nagyon fogok SZALADNI!

Tebege 2010.05.26. 20:49:41

Üdvözöljük a lelátón a szerb trollokat!

Kedves Pantić úr!

Hiányzik Szerbiának a tengerpart? Kevés a krokodil Belgrádban? Melyik nyomor álmodik és hol?

GMÁTÉ 2010.05.27. 00:08:57

sok más állam helyett lehetne a saját hazád szeretni ;)

Tebege 2010.05.27. 00:10:55

úgy érted Magyarországot? a focivébén? csak egy országot lehet szeretni? miből gondolod, hogy nem szeretem?
süti beállítások módosítása