Michael Essien a Chelsea és a ghánai válogatott sztárja nem lesz ott a dél-afrikai futball-világbajnokságon, derült ki csütörtökön, miután a játékos állapotát meghányta-vetette a Chelsea és a válogatott orvosi csapata.

 

A két szakértői csoport, miután megröntgenezték a sérült középpályás lábát, úgy döntöttek, Essien térde még nem alkalmas az intenzív játékra.

Ezzel jelentősen romlott az egyik legjobbnak tartott afrikai csapat esélye a világbajnokságon, hiszen legfontosabb játékosát kell nélkülöznie a csapatnak.

"A vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy a játékos csak július végére épülhet fel teljesen" - áll a ghánai szövetség közleményében.

Essien térde még tavaly év végén sérült meg a Bajnokok Ligája sorozatban, majd tovább romlott az állapota a januári Afrika Kupán. Egy edzésen passzra fordult volna, amikor összesett, és kórházba kellett szállítani megsérült térdszalagja miatt.

Az idei Afrika Kupán csak egy meccsen tudott játszani, majd vissza kellett térnie Londonba.

(via Ghanafa, BBC, Ghanasoccernet)

3 komment

Címkék: essien

A bejegyzés trackback címe:

https://ghanafanz.blog.hu/api/trackback/id/tr922036196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pistie 2010.05.27. 21:27:04

Maximum két kéz kell hogy megszámoljam hány meccsen játszott Essien ebben a szezonban.. :(
süti beállítások módosítása