A ghánai válogatott a héten elkezdte a felkészülést Franciaországban, itt fogja Milovan Rajevac edző kiválasztani vébékeretet adó 23 játékost. A ghánai szövetség honlapja szerint Accrából 20 játékos startolt el, miután búcsút vettek a ghánai elnöktől, John Atta Millstől. A többiek Európában vannak - így Michael Essien, John Mensah, Quincy Owusu-Abeyie, Kevin-Prince Boateng és az Inter szélsője, a BL-bajnok Sulley Ali Muntari is.

Egyelőre Appiah a csapatkapitány és John Mensah védő a helyettese. Appiah-t ugyan sokan kritizálják amiatt, hogy nem játszott klubcsapatban sokáig, és ugyan jelenleg a Bolognánál van valami szerződése, nem mutatott valami nagy formát egyetlen játszott meccsén. Megérkezett a táborba Kevin-Prince Boateng is, aki villámgyorsan megkapta a ghánai állampolgárságot, nem sokkal azelőtt, hogy hidegre tette Michael Ballackot. A Portsmouth játékosát a ghánai sajtó a keretbe várja egyébként.

A legfontosabb kérdés továbbra is Essien egészségi állapota: Milovan Rajevac kissé hisztérikus nyilatkozatokat tesz az ügyben. Lehet, hogy a rossz nyelveknek van igaza, és valójában a sztár gázsiján megy a vita a háttérben - hiszen valószínűleg a vébé idejére is biztosítani kell a játékosnak a Chelsea-nél kapott fizetést.

"Ghána őt akarja, a szervezők őt akarják, a világ őt akarja. Argentinától az emberek Messit várják, Portugáliától C. Ronaldót, Ghánától Essient" - nyilatkozta szerdán az edző a szövetség honlapjának.

Sérült még egyébként John Mensah és Emmanuel Agyemang-Badu.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ghanafanz.blog.hu/api/trackback/id/tr562034481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása