"Tuti, hogy csalni fognak az afrikaiaknak, beállítanak egy kommunista bírót,.simán bejuttok a legjobb 8 közé, ilyen mákot!" - nyilatkozta Kovács "Tenisz" Ádám az Index közvetítőállásából a 0-1-es - TOVÁBBJUTÁST JELENTŐ - vereség után. Az biztos, hogy az utóbbi két évtized meccsein mindig megverte Ghána az amerikaiakat. Az más kérdés, hogy Donovanék nincsenek-e most túlságosan is kirobbanó formában - a csapatot pedig letörte a gólképtelenség.

Hangulatjavító intézekdését benyomunk egy nagyon fasza hiplife mixet, nesztek:

A legjobb 16 között az Egyesült Államokkal játszik Ghána, miután 1-0-ás vereséget szenvedett Németorszgától, és a második helyen jutott tovább a csoportból. A taktikai vereség - akár szándékos volt, akár nem - arra jó volt, hogy a gyengébbekkel játszunk a legjobb 8 közé jutásért, az viszont kurva nagy kérdés, hogy tud-e Ghána egyáltalán gólt lőni akcióból is - kettő 11-essel jutott ugyanis tovább a csoportjából - kis híja volt, hogy nem a szerbek mentek tovább.

"Persze ez egy vereség volt, és a hangulat kicsit lapos, de ennek ellenére örülünk. A Jóisten talán tudja miért játszunk az USA-val, de abban sem vagyok biztos, hogy nem jártunk-e volna jobban az angolokkal" - nyilatkozta a védőveterán, Hans Adu Sarpei.

André Dede Ayew szerint semmi ok az aggodalomra a csapat megérdemelte a továbbjutást: "Nagyon nehéz meccs volt, de keményen küzdöttünk, és ez elég volt a továbbjutáshoz."

A góltalanság megviselte a fiúkat, mesélte Paintsil a meccs után, mennyire ült a hangulat az öltözőben. Milovan Rajevac hasonlóképpen vélekedett: gól nélkül nincs továbbjutás.

A csapat 2006-ban 2-1-gyes eredményel jutott tovább a vébén az Egyesült Államok ellen, előbb Draman talált be egy szép támadásból, majd az amerikaiak egyenlítettek, és rengeteg helyzetük volt, de végül a ghánai csodafegyver, a 11-es segített, Stephen Appiah nem hibázott.

A juniorvébéken viszont rendre verte Ghána USA-t, az U-20-asok, a Fekete Meteorok 1997-ben 1-0-ra, a Fekete Csillagocskák (U-17) az 1999-es vébén 2-0-ra győztek, végül a harmadik helyet szerezték meg a tornán - Michael Essien már játszott ezen a vébén. Négy évvel korábban, amikor bajnok lett a csapat, ugyancsak 2-0-ra verte Ghána az Egyesült Államokat.

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ghanafanz.blog.hu/api/trackback/id/tr902105345

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ELHUNYT "HYPOS FERI" 2010.06.24. 15:08:48

Elhunyt "Hypós Feri", a Fradi-drukkerek egykori vezetője Június 22-én este elhunyt a közelmúltban agyvérzéssel kórházba szállított Karsai „Hypós” Feri, az Üllői úti stadion II-es szektorának egyik alapító tagja, az ugyancsa...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása