A Black Stars erőssége egyértelműen a középpálya, ami egybevág Rajevac edző védekezésközpontú felfogásával. A legtöbbet mindenki Essientől vár, ez nem is kérdés, a mezőny legjobbja lehet a Chelsea középpályása. Kulcsszerepet kaphat a csapatkapitány is, akinek személyéről egyelőre vita van. Az egyik jelölt a korábbi kapitány, Stephen Appiah lehet, bár kérdés, hogy ha őt játszatja Rajevac, a jó ideje csapatban nem játszó sztár megfelel-e az elvárásoknak, arról pl. komoly viták vannak a ghánai fórumokon, hogy egyáltalán formában van-e. Kulcsszerep hárulhat Richard Kingson kapusra is, aki klubjában, a Wigan Athleticsben korábban edzősködő, Steve Bruce egyik alapemberének számított. Bruce tavaly a Sundrlandbe távozott, és a Wigan november 22-én a White Hart Lane-en története egyik legmegalázóbb [1-9] vereségét szenvedte el - Kingsonnal a kispadon. A negyedik hadoszlop, aki a csapatkapitányi poszt valószínűbb várományosa is a Sunderlandben vendégeskedő John Mensah. A védőt jelenleg az egyik legjobb afrikai védekező játékosként tartják számon, és kapitányként is bemutatkozott a 2008-as Afrika Kupán. Állítólag keveset beszél, de a csapatban olyan tisztelet övezi, hogy nem kérdés, ki irányít. Sajnos neki is komoly problémái vannak a hátával, sérült, még a részvétele sem teljesen biztos. A legnagyobb kérdés persze, hogy a másik gyengélkedő, a térdsérült Essien vissza tud-e térni a vébére, ami továbbra sem biztos.

A védekező felfogás eltúlzása kevés gólhelyzetet és gólszerzési lehetőséget eredményezhet, ez könnyen a legnagyobb gyengéjévé is válhat a csapatnak - a fontos játékosok lesérülése mellett. Ghána összes idei tétmeccsét egy gólkülönbséggel nyerte meg vagy vesztette el, kivételt ez alól csak a Burkina Fasoval játszott 0-0-ás döntetlen jelent. Amennyiben a csapatnak nem állnak rendelkezésére olyan szintű klasszis csatárai, akik a ritkán kialakuló gólhelyzeteket biztosan értékesíteni tudják, nehezen jutnak túl a többet kockáztató ám támadóbb felfogású csapatokon a csoportkörökön túl, az egyenes kieséses rendszerben, így a NAC Breda és a Rennes színeiben játszó Matthew Amoah-ra és Assamoah Gianra esetleg a könnyen elviselhetőnél nagyobb nyomás nehezedhet.

Szólj hozzá!

Címkék: essien appiah john mensah richard kingson

A bejegyzés trackback címe:

https://ghanafanz.blog.hu/api/trackback/id/tr942026356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása